28 november 2009

Dag 63: Mer pynt

28/11-09

Kl:19:46

Idag har vi varit på den årliga Julmarknaden på svenska skolan, mysigt!! Massa fina julsaker att handla samt pepparkakor, lussebullar & andra juliga bakverk. Jag nöjde mig med att handla en påse med pepparkakskryddor =) så jag ska baka bla en mjukpepparkaka någon dag, ska bara inhandla en form först......
Vi har även haft ett möte med två personer från vår organisation i Sverige som är här på besök, trevlig pratstund & bra att få ansikten på personerna. En av personerna från organisationen i Sverige trodde att Astrid & Vilgot var biologiska syskon, lite roligt ändå eftersom de inte ens kommer från samma land & ändå är såpass lika varandra.
torsdag skall vi alla med samma organisation ha möte igen då även med organisationen här nere, efter det eller hur nu dagen blir planerad så skall vi besöka en kenyansk skola i ett område som heter Kibera (slumområde).

Snögubbar på rad har jag sysselsatt mig med att göra på fm, så nu står dem på föntserbrädan i vardagsrummet & kikar ut över gården..... nu under kvällen har jag klätt vår lilla gran, den blev så söt, med en egengjord stjärna i toppen....skall köpa lite glitter att strö över stjärnan imorgon =) synd bara att det ej blir lika fint på kort......dock så blinkar belysningen vi har köpt.......får se hur länge vi står ut.......

Härlig julmusik ljuder från datorn *mysigt* blev överlycklig då jag upptäckte att vi hade julmusik med oss, trodde vi hade glömt allt sådant hemma, men de hade min käre darling tänkt på =).....Sakta men säkert börjar jag förstå att det lackar mot jul & det känns så underbart mysigt, älskar julen, att få pynta & ge bort paket är ju bara så roligt, även om tomten kommer med lätt packning i år, så är vi ju ändå tillsammans & har fått ytterligare ett litet mirakel i vår lilla familj som skall få uppleva sin första jul =). Underbara vänner har vi fått här nere också som vi umgås flitigt med =)!

Imorgon kväll skall jag & fru H gå på bio självklart blir det "This is it" det ser jag fram emot =)!!

Gör ett försök att avsluta med lite juliga bilder
från ett varmt & soligt Nairobi




Vår lilla gran innan stjärnan var redo...


Halvfärdiga stjärnan på plats....


Liten knorris sover middag


Våra älskade underbara små mirakel
som vi fått äran att bli föräldrar åt, helt obeskrivligt
lyckligt lottade är vi!


2 kommentarer:

Familjen Junge sa...

TREVLIG FÖRSTA ADVENT!!!
Hoppas att ni kan känna lite av julstämningen trots att det är så varmt hos er. När vi hämtade Gustaf för tre år sedan, var det ju kring tiden innan jul, kändes jättekonstigt, men då kom vi hem den 18 dec lagom till jul och fick fira jul hemma.

Jag kan lova att denna julen blir en jul ni altid kommer at bära med er i era hjärtan.

KRAM

Lisa sa...

Vad mysigt ni ser ut att ha det! Kan tro att barnen gillar de blinkande lamporna. ;-)

Barnen är så ljuvliga så man vill äta upp dem!! Underbara!

kramar från Lisa