05 maj 2010

Dag 221 inlägg 2: Inte bara här

5/5-10

Kl:13:03

Hittade precis dessa nyheter på blockets hemsida....Det är visst inte bara här även om det inte handlar om familjerättshandlingar...LÄNK....> http://www2.blocket.se/news?id=216251,216252

Var fjärde rättegång ställs in

Sverige 05 maj 11:22
Var fjärde rättegång i landets tingsrätter har ställts in under de senaste 15 åren. Det är ineffektivt, kostar samhället mycket pengar och äventyrar rättssäkerheten, konstaterar Riksrevisionen i en rapport.

- Regeringen måste ta ett helhetsgrepp om problemet med inställda förhandlingar. Det är viktigt att berörda myndigheter och domstolar får i uppdrag att gemensamt finna arbetssätt och samverkansformer som gör att delgivningen fungerar, säger riksrevisor Eva Lindström, i en kommentar.

2 kommentarer:

Magdalena sa...

Känns på något sätt bra att det inte bara är rättsprocesser i Kenya som strular... Är ju bara det att vi inte råkat ut för svenska systemet på samma sätt...
Kram från Magdalena

Anonym sa...

Hejsan på er! Vi får verkligen hoppas att det inte blir framskjutet datum orkar inte vänta längre!! Men man måste ju OM det skulle strula (det tror jag inte!) KRAMIS Mamma Farmor Svärmor (hela mej) Leif hälsar också till er.